Dermopigmentarea medicală

Dermopigmentarea medicală

Când vine vorba de dermopigmentare, pe lângă partea cosmetică, intervine şi scopul medical, care are rolul de a corecta, camufla sau acoperi, în funcţie de nevoile clientului. Dermopigmentarea medicală este din ce în ce mai cunoscută deoarece pielea este readusă la forma ei iniţială prin refacere vizuală sau prin regenerarea structurii normale. În această categorie, amintim următoarele servicii:

  • Dermopigmentare areolă

Unul dintre ultimii paşi care urmează mastectomiei este dermopigmentarea areolei şi a sfârcului. 3D areola este o tehnică artistică ce permite adăugarea punctelor finale ce transformă reconstrucţia într-un sân real, pe care pacienta să îl simtă al ei şi care să o ajute să îşi redescopere feminitatea.

Dermopigmentarea hiperrealistă a areolei mamare este recomandată să se realizeze la minim trei luni şi maxim şase luni după terminarea tratamentului, deoarece ţesutul peste care s-a intervenit cu procedura de chimioterapie are nevoie de refacere pentru că laserele produc mişcări interstiţiale şi acestea trebuie stabilizate.Dermopigmentarea medicală

  • Dermopigmentare capilar

Pierderea firelor de păr poate fi cauzată de moștenirea genetică, stres, probleme hormonale, diverse afecţiuni de sănătate sau de o alimentaţie dezechilibrată. Indiferent de unde provine această problemă, căderea părului și zonele goale apărute pe scalp provoacă de cele mai multe ori nemulţumiri, frustrări, pierderea încrederii în sine, chiar retragerea din viaţa socială. Pigmentarea scalpului reprezintă soluţia în acest sens. Este o metodă non invazivă de depunere a pigmentului cu microace şi aparat digital, pentru a crea aspectul de foliculi de păr.Dermopigmentarea medicală

  • Dermopigmentare barbă

Ca şi în cazul podoabei capilare şi părul din zona bărbii poate avea de suferit, iar bărbaţii pot întâmpina nemulţumiri din cauza acestui aspect. Dermopigmentarea este soluţia.Dermopigmentarea medicală

  • Dermopigmentare vitiligo

Vitiligo este o afecţiune ce provoacă pierderea pigmentării pielii. Zonele albe depigmentate se pot camufla cu ajutorul demopigmentării prin alegerea nuanţei potrivite a pigmentului.

  • Camuflaj cicatrici/arsuri/vergeturi

Camuflarea arsurilor prin micropigmentare poate îmbunătăţi aspectul şi textura pielii. Dermopigmentarea medicală oferă un răspuns vizual şi este un factor major pentru pacienţii care au suferit traume sau leziuni.

Vergeturile sunt localizate la nivelul dermului și apar atunci când există o tensiune prea mare pe o anumită zonă a pielii pentru un timp îndelungat. Atunci când o parte din ţesutul de susţinere (fibrele de colagen și elastină) se rupe, pielea se subţiază și apar acele linii paralele drepte sau tortuoase. Datorită acestui fapt, observăm cum pe coapse liniile sunt verticale, pe când pe spate sunt orizontale.

Cicatricile – în cazul unui traumatism sau o agresiune, cu ruptură sau pierdere de substanţă la nivelul ţesutului corpului, pielea se vindecă prin producere de colagen. Ca în cazul vergeturilor, atunci când vorbim de cicatrici, fibrele de colagen sunt secționate sever. Colagenul continuă să se acumuleze la nivelul acestei regiuni o perioadă foarte lungă de timp și de aceea cicatricile devin treptat mai netede și moi. Cicatricile cutanate pot necesita până la doi ani pentru a se estompa, dar după această perioadă este foarte puțin probabil să dispară.

  • Buză de iepure (clef lip)

Este o malformaţie facială congenitală, manifestată prin despicatura buzei superioare, care nu se uneşte aşa cum trebuie cu nasul. Această malformaţie apare atunci când ţesutul dintre buze şi nas nu este suficient pentru ca acestea să se unească. De multe ori, cheiloschizisul apare împreună cu palatoschizisul (n.r.despicătura palatului).

Dermopigmentarea buzei de iepure (cleft lip) urmăreşte echilibrarea formei buzelor şi umplerea acestora pentru un aspect plăcut şi cât mai natural.

  • Alopecia

Alopecia este o afecţiune care se manifestă prin căderea parţială sau totală a părului, sistemul imunitar atacând rădăcinile firului de păr. Alopecia areată poate afecta orice zonă purtătoare de păr a corpului, dar cel mai frecvent apare pe scalp, sprâncene, gene şi bărbie (barbă).

Indiferent care sunt nevoile tale, la JO&JULZZ Clinique găseşti soluţia potrivită şi ambientul potrivit. Nu ezita să ne contactezi!