Dermopigmentarea sau micropigmentarea este o formă de machiaj semipermanent prin care se introduc pigmenţi hipoalergenici în stratul dermic al pielii cu ajutorul unui aparat digital şi al unor ace fine. Asftel, forma sprâncenelor, ochilor şi a buzelor este îmbunătăţită. Acest procedeu este diferit de un tatuaj deoarece se lucrează la suprafaţa pielii şi nu este permanent. Nu se folosesc pigmenţi pentru tatuaje corporale, ci pigmenţi special creaţi pentru micropigmentare iar aparatul este unul digital, cu setări specifice pentru fiecare zonă.

Procedurile de micropigmentare pot varia de la un efect natural de sprâncene fir cu fir până la un aspect de sprânceană machiată, foarte bine conturată. Machiajul semipermanent la pleoape poate creea un efect de smokey eyes sau doar contura ochii dând genelor mai mult volum. Buzele se pot defini cu ajutorul micropigmentarii în cazul în care şi-au pierdut conturul şi culoarea naturală.

Machiajul semipermanent se realizează atât în scop estetic cât şi medical. Dermopigmentarea se realizează că etapa finală în reconstrucţia areolei după o masectomie, camuflarea cicatricelor şi arsurilor, acoperirea petelor de vitiligo, pigmentarea capilară în cazul problemelor de calviţie sau după transplant şi acoperirea cicatricilor scalpului.

Îndepărtarea tatuajelor se face prin 2 metode: metoda laser şi metoda chimică. La JO&JULZZ Clinique folosim tehnologia cu laser ND YAG cu 2 lungimi de undă 1064 nm pentru culori de negru, mov, albastru închis şi 532nm pentru roşu, maro, roz, portocaliu.
Pigmenţii folosiţi la micropigmentare şi machiaj semipermanent se afla la o adâncime destul de mică sub piele şi de obicei, o intervenţie cu laser sau soluţie chimică este suficientă pentru a avea rezultate optime.

Peelingul chimic este o metodă de întinerire dermato-cosmetică care este folosită pentru a îmbunătăţi textura pielii de pe faţă, decolteu şi mâini.
Ciclul de producţie şi reînnoire a celulelor încetineşte pe măsură ce îmbătrânim:
• 28 de zile pentru adulţi cu vârste între 25- 40 de ani,
• 45-60 de zile pentru adulţi cu vârste între 40 şi 50 de ani,
• iar după 50 de ani, regenerarea durează până la 90 de zile.
Pe măsură ce acest proces încetineşte, celulele moarte se acumulează la suprafaţa pielii şi provoacă apariţia petelor, decolorarea pigmentului, riduri fine dar şi pliuri mai adânci.
Peelingul chimic grăbeşte acest proces de reînnoire a celulelor şi ajută la decongestionarea porilor, îndepărtează celulele care conţin melanină (pete pigmentare), ajută la hidratarea pielii şi maximizează beneficiile produselor folosite în timpul unui tratament la salon sau în rutină zilnică de îngrijire acasă.

Rejuvenarea facială este un tratament cosmetic folosit pentru tratarea diverselor probleme ale tenului: riduri, pete pigmentare, acnee, cicatrici, precum şi probleme legate de deshidratarea tenului şi elasticitatea pielii. La JO&JULZZ Clinique oferim proceduri non-invazive, în funcţie de nevoile tale.

În conformitate cu cele mai înalte cerinţe de calitate, produsele YUMI sunt fabricate şi ambalate în Franţa. Acest tratament conţine ingrediente precum keratină, proteine, pantenol şi oferă genelor şi sprâncenelor strălucire şi supleţe.

Henna Spa Brows HD Premium este un ritual pentru sprâncenele tale, un mod natural de a le vopsi şi a le da forma corectă. Este o alternativă pentru persoanele care nu sunt pregătite să apeleze la micropigmentare. Rezultatul arată ca o sprânceană pudrată şi efectul durează între 5-15 zile pe piele şi 21-30 de zile pe firul de păr.